još nema informacija

Porodica malene Danke (2) prolazi kroz užasnu agoniju

Srbijanski novinari su tokom potrage za tijelom male Danke Ilić (2) u selu Zlot i okolini posjetili porodicu Ivaninih roditelja u selu Brestovac.

Na zidu stare kuće je smrtovnica, ali ona nije posvećena maloj Danki. Nažalost, agoniji familije nestale djevojčice ne nazire se kraj.

"Nema ništa novo, sve se samo vrti u krug. Ništa nam novo nisu javili", rekla je Dankina ujna koja je izašla na terasu porodičnog doma za Telegraf.

U trenucima kada je sva pažnja usmjerena na osumnjičene za ubistvo djevojčice, kao i na sahranu Dalibor Dragijevića u Zlotu, oni kojima je najteže pali su u drugi plan.

Tu, iza brda je Bor. Gradić koji živo svojim životom i jedan dječak koji ne razumije najbolje gdje je to otišla njegova sestra. Očajan otac Miloš i bremenita majka Ivana.

Kako su oni, upitali su ujnu. Kao da više ni sama nema snage odgovorila je:

"Zaista ne znam, nismo se s njima čuli nekoliko dana". Podsjećamo, Danka Ilić iz Bora, djevojčica koja nije napunila ni dvije godine, ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju.

Za zločin nad djetetom osumnjičeni su radnici JKP "Vodovod" iz Bora Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50).

Oni su u policiji priznali zločin, ali u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru odbranu je iznio samo Dejan. I jednom i drugom po odluci suda određen je pritvor do 30 dana.

Tijelo dvogodišnje Danke Ilić još nije nađeno.