Vijesti

Porodična tragedija: Zdravstveno stanje žene iz Velike Kladuše koju je upucao muž veoma teško

Zdravstveno stanje mlađe ženske osobe iz Johovice kod Velike Kladuše, u koju je jučer pucao muž u teškom je stanju i nalazi na Odjelu anestezije i reanimacije, potvrđeno je iz Kantonalne bolnice u Bihaću.

Porodična tragedija, koja se desila jučer u naselju Johovica, rezultirala je sa dva smrtna ishoda. Muškarac je ubio svoju punicu, teško ranio suprugu, a potom je izvršio samoubistvo, javlja RTV USK.

Radi se o 39-godišnjem N.K., koji je iz pištolja teško ranio 25-godišnju suprugu K.S., a tom prilikom je ubio i svoju 49-godišnju punicu K. I. Nakon ovog zločina muškarac je izvršio samoubistvo tako što je iz pištolja pucao sebi u glavu.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv tragedije je porodična svađa između supružnika, koja je rezultirala time da je muškarca prije izvjesnog vremena napustila supruga.

Njen suprug se s tim nikako nije mogao pomiriti te ju je u više navrata primoravao da mu se vrati.

Kada u tome nije uspio, uputio se u porodičnu kuću supruge u pomenuto velikokladuško selo s namjerom da je natjera da mu se vrati, noseći pištoljkoji, navodno, nije bio prijavljen niti registrovan.

Poslije kraće verbalne rasprave i svađe, pucao je najprije u svoju suprugu, a potom i u punicu, nanijevši im povrede opasne po život.

Starija žena je podlegla na licu mjesta, dok je mlađa, teško ranjena, nešto kasnije transportovana u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Prema nezvaničnim informacijama, zločin je policiji prijavila 26-godišnja kćerka ubijene žene.

Muškarcu koji se ranio u glavu također su pokušali pružiti pomoć, ali je tokom transporta do Bihaća preminuo u kolima Hitne pomoći.

Istragu o ovom slučaju vodi Tužilaštvo USK i više informacija bit će poznato kada ona bude okončana.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare