uživa u odmoru

Posrnuli glumac osuđen na 30 godina zatvora, a njegova supruga putuje Evropom: Najbolji izlet ikad!

Bijou Phillips, bivša žena Dannyja Mastersona, posrnulog glumca i zvijezde serije "Lude 70-e", koji je u zatvoru zbog seksualnog napastovanja, trenutno uživa u odmoru s dizajnericom Nicky Hilton Rothschild i kćerkom Michaela Jacksona, Paris Jackson.

U subotu je bivša glumica podijelila niz fotografija snimljenih tokom putovanja južnom Francuskom sa slavnim prijateljicama.

Njihov je odlazak u Evropu proglasila "najboljim izletom ikada".

Naime, u toku je i brakorazvodna parnica između Phillips i Mastersona. Podsjetimo, popularni glumac i zvijezda hit serije "Lude sedamdesete", osuđen je na 30 godina robije zbog silovanja dvije žene prije više od 20 godina u svojoj kući u Hollywood Hillsu.

U maju 2023. Masterson je proglašen krivim za dvije od tri optužbe za silovanje, a osuđen je u septembru.

Uoči izricanja presude, Phillips je zatražila od suda da budu popustljiviji, napisavši da je Masterson divan otac njihovoj 10-godišnjoj kćeri Fianni, prenosi Jutarnji list.

"Potreban nam je više nego što možete zamisliti. Znam da je osuđen za ozbiljne zločine, ali čovjek za kojeg sam se udala bio je samo izvanredan suprug i odan otac našoj kćerki", napisala je Phillips.

Također je primijetila da je Masterson još uvijek bio duboko uključen u razvoj svoje kćeri unatoč zatvoru.

"Daleko je naprednija od svojih vršnjaka, i to u svim predmetima.

Čita knjige za čak tri razreda više od svog, a to sve zahvaljujući vodstvu i pažnji njenog oca", stoji u molbi 44-godišnje Phillips.

Mila Kunis i Ashton Kutcher također su pisali pisma sucu tražeći popustljivost prema njihovom glumačkom kolegi.

Nakon izricanja presude, Phillips je podnijela zahtjev za razvod u septermbru 2023., navodeći "nepomirljive razlike" kao glavni razlog.

Kako piše Page Six, prijatelji su navodno uvjerili Phillips da prekine sve veze s Mastersonom kako bi zaštitila njihovu kćerku.