Tehno savjeti

Potpis u mailu puno govori o vama. Evo šta bi bilo dobro dodati, a šta izbaciti

Četverodnevna radna sedmica tipka na laptop u uredu

Najlakši način da svoju e-poštu izdvojite od ostalih e-poruka koje primaju vaši kontakti jest da popravite potpis, navodi Američka gospodarska komora, koja je na svojoj platformi za podršku malim poduzetnicima objavila korisne savjete.

Zašto je potpis e-pošte važan?

Većina ljudi zanemaruje potpis u elektroničkim porukama, no to može biti izvrstan način da ostavite pozitivan dojam na osobu s kojom kontaktirate. Potpis e-pošte automatski čini vaš dopis odnosno poruku vjerodostojnijom, posebno ako uključuje fotografiju.

Potpis e-pošte daje primatelju do znanja ko ste, šta radite i kako mogu stupiti u kontakt s vama. Ako šaljete e-poruku klijentu ili dobavljaču, dobar potpis automatski ostavlja dojam profesionalnosti.

Dodavanje logotipa vaše kompanije potpisu e-pošte može ga učiniti dobrim alatom za brendiranje vašeg poslovanja. Osim toga, uključivanje poveznica na vaše internetske stranice i kanale društvenih medija može dovesti do novih potencijalnih kupaca i sljedbenika.

Šta uključiti u svoj potpis e-pošte

Vaše ime i prezime uvijek bi trebali biti prvi redak u vašem potpisu elektroničke poruke. Tako primatelj odmah zna ko mu je poslao elektroničku poruku. U potpis biste svakako trebali uključiti svoje sekundarne podatke za kontakt, kao što je vaš telefonski broj ili poveznica na vaše internetske stranice.

Uključivanje poveznica na vaše profile na društvenim mrežama pomaže u izgradnji vašeg brenda i stjecanju više pratitelja. Koristite ikone društvenih medija umjesto poveznica, jer ih je lakše prepoznati i učinit će vaš potpis preglednijim, čitkijim.

Ako uključite poveznice u svoj potpis e-pošte, omogućite praćenje tih veza kako biste mogli vidjeti ko na njih klika. Uključivanje UTM kodova u vaše poveznice pomaže vam da vidite odakle dolazi promet i da odredite povrat ulaganja u vaš potpis. Povremeno promijenite format svog potpisa elektroničkih poruka kako biste vidjeli hoće li to učiniti razliku.

Ispravan izgled izdvaja vaš potpis e-pošte i osigurava da bude čitak i da sadrži sve potrebne informacije. Uključite razdjelnike kako biste organizirali svoj potpis e-pošte i razdvojili različite vrste informacija.

Više od 80 posto svih e-poruka čita se na mobilnim uređajima, stoga bi bilo dobro da pronađete prikaz koji je optimiziran za mobilne uređaje. Provjerite i veličinu fonta kako biste bili sigurni da ga je lako čitati na mobilnim telefonima.

Redovito ažurirajte svoj potpis

Vaše se poslovanje s vremenom mijenja, stoga je potrebno redovito ažurirati potpis na elektroničkoj pošti. Ne želite da potencijalni klijent klikne na neku poveznicu u vašem potpisu i otkrije da ona - ne radi.

Pobrinite se da vaši kontaktni podaci budu uvijek ažurni i da vaš potpis odgovara brendu vaše tvrtke.

Pogreške u potpisu e-pošte koje treba izbjegavati

Fontovi: Font koji odaberete određuje hoće li se vaš potpis e-pošte smatrati profesionalnim ili ne. Izbjegavajte korištenje fontova koji su teški za čitanje, bez obzira na veličinu fonta.

Previše poveznica: Pristupite strateški odabiru poveznica koje uključujete u potpis – pretjerivanje će vaš potpis učiniti pretrpanim. Uključite samo poveznice na kanale društvenih medija na kojima ste aktivni.

Citati: Nemojte uključivati citat u svoj potpis e-pošte, čak i ako mislite da je inspirativan. Motivacijski citati nisu profesionalni. Osim toga, svatko ima različite vrijednosti, pa bi vaš citat mogao uvrijediti neke ljude.

Nepotrebne fotografije: Fotografije mogu biti korisne, no također utječu na brzinu učitavanja i ne preuzimaju se uvijek ispravno.