danas počinje suđenje

Predstavnici boračkih organizacija i političari iz RS stigli pred Sud BiH da bi podržali Milorada Dodika

Podršku predsjedniku RS daju i predstavnici Srba u Federaciji, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama i brojni funkcioneri
Foto: Raport

Predstavnici brojnih boračkih organizacija iz RS okupili su se ispred Suda BiH u Sarajevu, gdje počinje suđenje predsjedniku RS Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukići, da bi dali "podršku instituciji predsjednika RS", kako su prethodno najavili iz boračke organizacije RS.

Pred Sud BiH su došle delegacije Boračke organizacije RS, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, žene žrtve rata, Veterani i Starješine Vojske RS.

Podršku predsjedniku RS daju i predstavnici Srba u Federaciji, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama i brojni funkcioneri.

Predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak rekao je prethodno za RTRS da Boračka organizacija RS podržava institucije RS, posebno instituciju predsjednika RS koja je, kako je kazao, trenutno na udaru.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnice protiv Dodika i Lukića zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.