Lori i George Schappell

Preminuli najstariji sijamski blizanci. Srušili su sva predviđana ljekara i imali čudesne živote

Najstarije sijamske blizanke na svijetu umrle su u dobi od 62 godine.

Lori i George Schappell rođeni su 1961. u Pennsylvaniji s djelomično spojenim lubanjama i zajedničkim vitalnim krvnim žilama i 30% mozga, izvijestila je Guinnessova knjiga rekorda.

Par je preminuo 7. aprila u bolnici Univerzteta u Pennsylvaniji, prema osmrtnici koju je na internetu objavilo Leibensperger Funeral Homes. Uzrok smrti ostaje nepoznat.

Noseći titulu najstarijih sijamskih blizanaca na svijetu od 2022., postali su i prvi istospolni sijamski blizanci koji su identificirani kao različiti spolovi nakon što je George 2007. otkrio da je transrodan.

Blizanci Schappell prkosili su svim liječničkim predviđanjima koja su govorila da neće doživjeti 30. godinu i uspjeli su živjeti odvojene živote unatoč tome što su bili privrženi.

George je uživao u uspješnoj karijeri country pjevača, prema Guinnessovim svjetskim rekordima, dok je Lori bila trofejna bacačica kugle.

Također su se pojavili u brojnim dokumentarcima i na ITV-u This Morning u septembru 2011. kako bi razgovarali o svojim životima.

Snimka para pokazuje kako Lori - koja je bila sposobna - gura Georgea koji je imao stanje poznato kao spina bifida okolo na stolici tipa invalidskih kolica.

Živjeli su u dvosobnom stanu u Pennsylvaniji i mogli su se samostalno baviti hobijima i tuširati se.

Na pitanje žele li da budu razdvojeni u dokumentarcu iz 1997., George je rekao: "Apsolutno ne. Moja teorija je: zašto popravljati ono što nije pokvareno?"

Iza Lori i Georgea ostali su otac, šestero braće i sestara, nekoliko nećaka i nećaka te šira porodica prijatelja, stoji u osmrtnicama.