u kamionu

Presječen lanac krijumčarenja: Crnogorska policija na granici s Albanijom zaplijenila pola tone skanka

Službenici Uprave prihoda i carina i Uprave policije Crne Gore na graničnom prijelazu sa Albanijom (Božaj), spriječili su krijumčarenje oko 500 kilograma skanka i tom prilikom lišili slobode državljane Albanije O.I. (60) i O.K. (24), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“O svemu je odmah obaviještena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje, te je privedeno više osoba. Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji”, kaže se u saopštenju.

Skank, koji su službenici Uprave prihoda i carina pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bio je smješten u tovarnom djelu kamiona i obezbijeđen carinskom plombom strane administracije.

“Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je skank. Ukupne težine od 497 kilograma", navodi se u saopćenju.