"istina samo jedna"

Progovorio jedan od najbližih saradnika Zdravka Mamića: Ramadani zaradio pet miliona eura koji su prebačeni na offshore kompaniju

Tomislav Marčinko bio je član Izvršnog odbora zagrebačkog Dinama od 2005. do 2019. godine, a jedno vrijeme i direktor za odnose s javnošću najtrofejnijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj.

Pohvalio se na suđenju Zdravku Mamiću na Županijskom sudu u Osijeku kako je bio dugogodišnji suradnik njega i Mirka Barišića.

"Istina je samo jedna, a ja ću vam pomoći da se do te istine dođe", kazao je Marčinko.

Osjetio je potrebu i da objasni kako funkcioniraju poslovi u transferu igrača, pa je naveo primjer transfera Marka Roga iz Dinama u italijanski Napoli.

"Taj je posao odradio menadžer Fali Ramadani i na tom poslu zaradio pet miliona eura, koji su prebačeni na neku offshore kompaniju.

Niko nije postavio pitanje što je on u tom postupku zastupao i Dinamo i Roga i Napoli. To je samo jedan primjer, a takvih primjera ima jako puno", kazao je Marčinko, prenosi Jutarnji list.

Istaknuo je kako je u Dinamu za transfernu politiku bio zadužen Zdravko Mamić. Marčinko je kazao i kako je znao za Dinamov račun u Klagenfurtu.

"On je služio da se podmiruju dugovi prema igračima. Te su isplate išle u gotovini, uz potpisivanje potvrda, a takvih je igrača bilo 20-30, možda i više.

To znam, jer su mi o tome pričali Mamić i Barišić", ispričao je Marčinko.

Potvrdio je i da su igrači s klubom imali ugovorenu podjelu obeštećenja za transfere. To su, kazao je, bili najbolji igrači, reprezentativci poput Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Tužitelj Sven Mišković na kraju rasprave predložio je izvođenje novih dokaza, odnosno nagodbi koje je Dinamo sklapao s offshore firmama za isplatu novca od podjele obeštećenja te druge dodatne dokumentacije vezane uz transfere igrača iz Dinama u inozemstvo.