uz porodicu

Prošlo je godinu dana otkako je Bruceu Willisu dijagnosticirana demencija: ‘On ne priča više…’

Holivudskom glumcu Bruceu Willisu (68) u februaru prošle godine dijagnosticirana je frontotemporalna demencija. Godinu dana prije dijagnosticirana mu je afazija - poremećaj govora. Zbog bolesti je odustao od glume te se potpuno povukao iz Hollywooda.

Danas poznati glumac vrijeme provodi uz svoju porodicu, koja često progovara o njegovom zdravstvenom stanju.

Njegova supruga, Emma Heming Willis (45) redovno obavještava njegove brojne fanove o njegovom stanju na društvenim mrežama te podiže svijest o demenciji.

"Borim se s krivicom jer znam da imam sredstva koja drugi nemaju. Kada imam priliku otići u šetnju da razbistrim glavu, razmišljam o tome da ne mogu svi partneri koji brinu o nekom to raditi. Kada nešto što podijelim dobije pažnju medija, znam da postoji na hiljade neispričanih priča, od kojih svaka zaslužuje suosjećanje i brigu", rekla je Emma za blog Marije Shriver Sunday Paper.

Ipak, ispričala je da je pronašla smisao u dijeljenju njihove priče za koju se nada da će nekome pomoći.

"Vidim da je ono što dijelim važno drugima koji se možda bore, i na mali način čini da se osjećaju viđenima i shvaćenima", rekla je Emma.

Njegov prijatelj Glenn Gordon Caron ranije je otkrio kako glumac nije dobro.

"Mislim da on samo prvih par minuta našeg razgovora zna tko sam. Ne priča više, nekad je strastveno čitao, sada je od toga odustao. Sve te vještine mu više nisu dostupne. Kada ste s njime, znate da je to Bruce i zahvalni ste što je tu, ali u njemu više nema radosti življenja", ispričao je tada.

Bruce sa suprugom Emmom ima dvije kćerke; Mabel (11) i Evelyn (9). Iz braka s glumicom Demi Moore (61) ima tri kćerke; Rumer (35), Scout (32) i Tallulah (30).