Film

Prvi film Johnnyja Deppa nakon tužbe, glumit će kralja Luja XV

Kako piše Bloomberg, licencni ugovor s Netflixom osigurat će sredstva za produkciju prvog filma Johnnyja Deppa (59) nakon glumčeve tužbe za klevetu protiv Amber Heard (36). Bivša supruga ranije ga je optužila za zlostavljanje u porodici što je naštetilo Deppovom ugledu.

Jedna od najpoznatijih streaming platformi, Netflix, snosit će dio računa za film ‘La Favorite’ francuske glumice i rediteljice Maiwenn Le Besco (46). Radnja filma fokusira se na razdoblje kada je vladao francuski kralj Luj XV., kojeg će utjeloviti Johnny Depp, i Madame Jeanne Bécu du Barry, koju glumi Le Besco. Radi se o trećoj kraljevoj ljubavnici koju je povezanost s njim u konačnici dovela do toga da je giljotinirana tokom Francuske revolucije.

Iako ni Netflix ni Why Not Productions, francuski studio koji stoji iza projekta, nisu najavili ‘La Favorite’, film je navodno predviđen za prikazivanje u francuskim kinima 2023. godine, a 15 mjeseci kasnije dobio je licencu za emitiranje na Netflixu u Francuskoj.

‘La Favorite’ će biti Deppova prva kinematografska uloga otkako je Hollywood okrenuo leđa glumcu nakon što ga je njegova bivša supruga Amber optužila za porodično nasilje. Glumac je dobio deset miliona dolara odštete u tužbi za klevetu u junu.

Johnny Depp je posljednji put glumio u filmu 2020. godine, a ovo će mu biti prvi put da u filmu priča na francuskom. Film bi trebao biti sniman ovog ljeta tokom tri mjeseca na lokacijama koje uključuju i dvorac Versailles.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare