GOLIJADA NA GRBAVICI

Prvi tim Želje savladao juniore u pripremnoj utakmici, oglasio se i Akrapović

Seniori Željezničara su odmjerili snage sa juniorima ovog kluba na pomoćnom terenu Stadiona Grbavica

Ekipa Fudbalskog kluba Željezničar je prije tri dana počela pripreme za proljetni dio sezone, a danas su odigrali i prvu utakmicu u okviru tih priprema.

Seniori Željezničara su odmjerili snage sa juniorima ovog kluba na pomoćnom terenu Stadiona Grbavica, te su upisali pobjedu rezultatom 5:2.

Prvo poluvrijeme su bolje odigrali omladinci “Plavih”, koji su ga okončali sa vodstvom od 1:0. Gol za juniore postigao je Arman Džafo u 15. minuti.

Ali u drugom poluvremenu uslijedila je bolja igra prvotimaca “Plavih”. U 50. minuti Turanjanin je postigao pogodak za 1:1. Juniori sredinom drugog poluvremena ponovo dolaze u vodstvo pogotkom Babaluka. Ali seniori najprije izjednačavaju rezultat pogotkom Štilića, a zatim dolaze u vodstvo pogotkom Gasala. Na 4:2 je povisio Stefan Radaković, koji se inače nalazi na probi u Željezničaru, a konačnih 5:2 je postavio Turanjanin.

Treba istaknuti i kako su u prvom poluvremenu utakmice zbog povreda teren napustili Andrija Drljo i Amar Musić. Da li su u pitanju teže povrede ili izmjene i preventivnih razloga, za sada nije poznato.

Po završetku utakmice izjavu je dao i Bruno Akrapović, koji je nedavno preuzeo poziciju šefa stručnog štaba.

“Prije ovoga smo imali treninge koji su za igrače iznenađujuće bili prejaki i teško smo poslije zagrijavanja ušli u igru, pogotovo u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme se vidi da su se momci zagrijali. Fizička sprema je došla u prvi plan i počeli smo igrati brže. Došli smo i u šanse koje smo realizirali. Očito je da imamo mnogo, mnogo posla. Igrači moraju da shvate da se savremeni fudbal igra na način na koji smo igrali zadnjih 15 minuta”, rekao je Akrapović, te dodao:

“Još uvijek je rano govoriti o pojačanjima, ali već je očigledno da ćemo za neke pozicije imati potrebu i na tome ćemo raditi da ciljano pojačamo ekipu.”

Osvrnuo se Akrapović i na nastavak priprema.

“Idemo u Međugorje iduće sedmice i svaka četiri dana imamo utakmice. Neke smo već dogovorili, za neke još tražimo protivnike. Igrači će imati priliku da to iskoriste i da uđu u formu za nastavak sezone”, zaključio je Akrapović.