LET ZA MUNCHEN

Putnik iznenada umro na letu. ‘Kao u hororu, iskašljao je litre krvi’

Muškarac je preminuo na letu iz Bangkoka za München, potvrdili su putnici. Njemački državljanin, koji navodno ima 63 godine, izgledao je bolesno čim su se on i njegova supruga ukrcali u Lufthansin avion u četvrtak, prema svjedocima.

Čovjek se jako znojio i činilo se da ima problema s disanjem, ali njegova je supruga rekla posadi kako je spreman za let i da je zapravo samo umoran jer je morao trčati da stigne, stoji u izvještajima. Martin Missfelder, putnik iz aviona, rekao je da se čovjekovo stanje naglo pogoršalo ubrzo nakon polijetanja i da je počeo pljuvati krv u vrećicu.

Dodao je kako je nesretnom čovjeku nakon toga počela curiti krv iz usta i nosa. "Bio je to apsolutni užas, svi su vrištali", ispričao je za švicarski novinski list Blick. Tvrdi da je čovjek iskašljao "litre krvi" i da su zidovi aviona bili poprskani, prenosi Sky News.

Avion se vratio u Bangkok

Stjuardese su provele oko 30 minuta pokušavajući reanimirati čovjeka prije nego što je proglašen mrtvim. Avion Airbus A380 zatim se okrenuo i vratio u glavni grad Tajlanda nakon što je proveo samo sat i po u zraku. Inače, let od Bangkoka do Münchena traje 12 sati.

Missfelder je za Blick istaknuo kako je nastao "haos" kada je avion sletio. Prema njemu, najgora stvar je bila vidjeti suprugu pokojnika kako prolazi carinu i obavlja sve formalnosti. Iz Lufthanse su poručili da su svi putnici premješteni na alternativne letove za put kući.

"Iako su posada i doktor u avionu odmah poduzeli sveobuhvatne mjere prve pomoći, putnik je preminuo tokom leta. Naše su misli s rodbinom preminulog putnika. Također žalimo zbog neugodnosti koje su putnici ovog leta imali", zaključili su iz avionske kompanije.