Životni stil

Recept za najukusnije tortilje. Dalje nemojte tražiti

tortilje

Tortilje su svima omiljeno jelo, od djeca pa do onih nešto starijih. Ukusne su, sami birate čime ćete ih puniti, a uz sve to se lako pripremaju. Donosimo recept.

Sastojci

450 g fileta bijele ribe po izboru

so

svježe mljeveni biber

2 kašike ulja

sok limete

2 čehna bijelog luka

1,5 kašičica čilija u prahu

1 kašičica mljevenog kumina

Pola kašičice dimljene paprike

Četvrtina kašičice kajenske paprike po želji

8 tortilja

100 g ribanog kupusa

1 avokado

2-3 kašike majoneze

sok limete

Priprema

Ribu s obje strane malo posolite i pobiberite. U zdjeli pomiješajte ulje, sok limete, bijeli, čili u prahu, kumin, papriku i kajensku papriku. Uronite komade ribe u marinadu tako da ih prekrije i pustite da stoji oko pola sata.

Zagrijte kašiku ulja u roštilj-tavi na srednje jakoj vatri. Pecite riblje filete oko 3-4 minute sa svake strane, ovisno o debljini ribe, okrećući samo jednom. Prebacite ribu na tanjur i ostavite da se odmori nekoliko minuta prije nego što je razlomite na komade.

Na vrućoj tavi zagrijte tortilje.

Poslužite ribu na toplim tortiljama s ribanim kupusom i narezanim avokadom. U zdjelici pomiješajte majonezu, protisnuti bijeli luk i sok limete te poslužite na tortiljama.