MLADEN CVJETINOVIĆ

Reprezentativac BiH slavio prolaz Srbije na EURO, pa se oglasio nakon što su ga napali: “Hoću da vam objavim da…”

Fudbalska reprezentacija Srbije danas je uspjela izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, odigravši 2-2 protiv Bugarske u posljednjem kolu.

Srbija je tako ostvarila plasman na Euro nakon 24 godine, a čestitke su stizale sa svih strana. Kako bi to bilo i normalno u svim zemljama, naš mladi reprezentativac BiH Mladen Cvjetinović čestitao je Srbiji na plasmanu na Euro.

Međutim, doživio je neugodnosti od bh. javnosti, pa se morao oglasiti Instagram Storyjem:

"Ćao narode, kako ste maloprije primijetili, postavio sam na Instagram da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo. Na taj story nisam ništa loše mislio, ni namjeravao. Pošto imam rodbine isto u Srbiji i po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i pošto moj dobar prijatelj Lazar Samardžić, s kojim sam odrastao u Berlinu, igra za Srbiju, htio sam da mu čestitam. Kako sam u socijalnim medijima primijetio, došlo je do iritacije zbog mog čestitanja. Zbog toga hoću da vam objavim da dajem 100% od sebe za našu zemlju BiH i reprezentaciju i da volim našu zemlju. Nisam htio nikoga da s time iznerviram. Želim vam lijepo veče. Vaš Mladen", napisao je Cvjetinović.

Cvjetinović je skupio 10 nastupa za U19 reprezentaciju BiH, te još sedam za U21 selekciju, za koju i dalje nastupa.