HIPERAUTOMOBIL

Rimac pokazao vlastiti primjerak personalizirane Nevere

Mate Rimac, predvodnik u svijetu hiperautomobila, nedavno je postao ponosni vlasnik osobnog primjerka Rimac Nevere. Ovaj trenutak obilježava sjedinjenje Rimčeve strasti i inovacije, pružajući svijetu uvid u remek-djelo automobilske industrije. Za svoj električni hiperautomobil, Rimac je odabrao očaravajući tamnocrveni eksterijer od karbonskih vlakana, ističući se jedinstvenim detaljima koji odražavaju njegovu osobnost i posvećenost detaljima.

U društvu inovatora poput Christiana von Koenigsegga i Horacija Paganija, Rimac nastavlja postavljati standarde u industriji. Predstavljajući svoju Neveru kao automobil za svaki dan, Rimac je podijelio fotografije koje otkrivaju detalje crvene i crne Alcantare unutrašnjosti, prožete crvenim šavovima. Vozačko sjedalo krasi crna, dok suvozačevo sjedalo odaje poštovanje njegovoj supruzi Katarini, s crvenim naglascima i personaliziranim amblemima "M8" i "K8".

Uključivanje hrvatske zastave na retrovizore odaje počast porijeklu hiperautomobila i domovini Rimca.

Posebno zanimljiv detalj je lik "Solinjanke", portreta antičke rimske mramorne portretne skulpture iz Solina, vezene u alkantaru na kontrolnoj ploču, simbolizirajući povezanost s hrvatskom baštinom. Uprkos svojoj impresivnoj estetici, Nevera zadržava originalne performanse, s četiri električna motora koji omogućavaju 1914 konjskih snaga i doseg od 490 km, čime ostaje najbrži proizvodni automobil u ubrzanju na svijetu.

Proizvodnja Nevere je ograničena na samo 150 primjeraka, s cijenom od 2,5 miliona dolara. Rimac se nije priključio ograničenom izdanju "Time Attack" niti preskakao red u isporuci, demonstrirajući poštovanje prema procesu i strast prema stvaranju bez kompromisa.

Bivši vozač Formule 1, Nico Rosberg, vlasnik je prvog primjerka koji mu je bio isporučen prije godinu i pol dana.