CIJENA SITNICA

Kompanija Rimac predstavila ograničenu seriju modela Nevera ‘Anniversary Edition’

Kompanija Rimac Automobili upravo slavi 15. rođendan. Cijela priča započela je 2009. godine kada je osnovana kompanija, a kako bi proslavili petnaest godina onoga što Rimac opisuje kao "postizanje nemogućeg", kompanija je predstavila ograničenu seriju modela Nevera nazvanu ‘Anniversary Edition‘.

Izradit će se samo devet primjeraka po narudžbi, s prvim automobilom završenim u novoj nijansi bakra, prvi put s mat bojom na Neveri.

Posebna oznaka jedan od devet i ‘2009-2024‘ krasi naslon za ruku, izdvajajući ovo posebno izdanje od ostalih Nevera modela. Sama kabina može biti u crnoj ili bijeloj boji, sa sjedalima od bakrene kože.

Cijena od 2.350.000 eura uključuje sve opcije.

Prvi od devet ekskluzivnih primjeraka imat će svoj debi na Festivalu brzine u Goodwoodu 2024. Ovaj automobil krenut će na legendarni uspon na brdo, upravo onu stazu na kojoj je izdanje Nevera Time Attack postavilo rekord proizvodnog automobila 2023. godine s impresivnim vremenom od 49,32 sekunde.

‘Iskreno, kada sam počeo čeprkati po svom prvom autu u garaži, nisam mogao ni sanjati da ćemo 15 godina kasnije biti tu gdje jesmo. U prvim godinama smo puno puta doista mislili da firma neće uspjeti, pa se činilo da je dostizanje jubilarnog rođendana vrijedno slavlja.

Anniversary Edition Nevera je automobil koji označava naš napredak, pokazujući koliko smo daleko stigli. Od garaže do globalnog proizvođača. Sve to je postignuto u zemlji u kojoj je sve ovo zvučalo kao naučna fantastika u vrijeme osnivanja firme‘, stoji u objavi.