NIJE IH BRIGA

Romano: Mbappe ima ugovor s PSG-om. Real će ga predstaviti prije Eura

"Realov konačni plan je da formalno kompletira transfer Kyliana Mbappea te to objavi prije Eura. Mbappe ima ugovor s PSG-om do 30. juna, a EP počinje dvije sedmice ranije. Ali, iako će prije Eura još uvijek biti igrač PSG-a, Real može objaviti da je Mbappe njegov. PSG ne može i neće tu ništa uraditi ili ograničavati", piše Fabrizio Romano.

Rat PSG-a i Reala, tačnije Nassera Al-Khelaifija i Florentina Pereza, oko Kyliana Mbappea, koji je trajao više od dvije godine, činio se završenim nakon što je igrač dogovorio s Realom da za mjesec dana dolazi u Madrid kao slobodan igrač. No, L'Equipe otkriva da to nipošto nije tako. Pariški list piše da je sada nastao spor težak ogromnih 80 miliona eura.

Naime, PSG je na rastanku dužan navedenu svotu najboljem igraču i strijelcu. Odbija mu isplatiti plaću za april te bonus za lojalnost od čak 80 miliona eura, koji mu je morao dati još u februaru. Naime, spomenuti bonus dogovoren je i potpisan između igrača i kluba prilikom potpisa ugovora te mu se isplaćivao periodički za vrijeme trajanja ugovora u znak zahvalnosti što je (ostao) u klubu.