Politika

RTRS i srbijanski mediji objavili pa izbrisali vijest da je počeo susret Dodika i Putina

Radio-televizija RS je iza 21 sat objavila kako je u Sankt Peterburgu počeo sastanak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Međutim, vijest je ubrzo uklonjena sa portala RTRS-a.

Da li je do sastanka uopće došlo i zašto je vijest obrisana, još nije poznato. Ipak, pretraživanjem portala RTRS-a dobija se rezultat sa tekstom koji je objavljen prije sat i koji ima naslov 'Počeo sastanak Dodika i Putina', međutim, kada se klikne na tekst, on ne postoji, odnosno link vodi na naslovnicu RTRS-a.

Vijest su objavili pa povukli i Sputnjik na srpskom jeziku, kao i B92.

Rezultat pretraživanja na RTRS

Dodik je prethodno prisustvovao plenarnoj sjednici Međunarodnog ekonomskog foruma na kojoj se Putin obratio. Dodik se sastao i sa predsjednikom Upravnog odobra Gasproma Aleksejom Millerom, a jučer je razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Podsjetimo, Dodik je u decembru 2021. spektakularno najavio sastanak s Putin i otputovao u Moskvu. Iako je objavljeno da se tada sastali, u javnosti se nisu pojavile fotografije niti videosnimci sa tog susreta.