Diana Јovanović Šošoka

Rumunska senatorica uputila žestoku poruku UN-u: Ostavite Srbiju na miru. Ovdje je crvena linija

Rumunska senatorica i predsjednica SOS partije Diana Јovanović Šošoka uputila je otvoreno pismo UN povodom predloga o obilježavanju genocida u Srebrenici, za koji, kako dodaje, okrivljuju nevini srpski narod 29 godina nakon oružanog sukoba koji su izazvali NATO i SAD, i poručila da ostave Srbiju na miru i da prestanu da provociraju Balkan.

"Ostavite Srbiju na miru! Neka srpski narod sam gradi svoju sudbinu i prestanite da tako olako oktivljujete druge", navela je Šošoka u pismu UN dostavljenom Tanjugu, a u kojem je poručila zemljama koji podržavaju rezoluciju da se prvo dobro zagledaju u sopstveno dvorište.

U pismu poručuje da Rumuni neće stajati postrani i da neće ostaviti srpsku braću u nastojanjima pojedinih zemalja da potkopaju suverenitet Srbije i ostalih zemalja.

"Savjetujemo vam da ne provocirate Balkan! Sad je dosta! Gotovo je! Dosta! Poštujte nas! Mi smo suverene i nezavisne države, i jasno i glasno vam kažemo: Ovde je crvena linija", navela je senatorka.

Pokušaj nekih država da 23. maja izglasaju rezoluciju, kako ističe, predstavlja neopravdan, nepravedan i neizreciv atak na historiju i suverenitet Srbije, kao i pokušaj prljave ucjene Beograda kako bi se Srbija potčinila i izdala svoju naciju i državni suverenitet.