stotine projektila ispaljivanje balističkih prrojektila
Svijet

‘Rusija traži stotine projektila od Irana. Zauzvrat nudi nešto neviđeno’

Rusija pokušava nabaviti još oružja od Irana, uključujući stotine balističkih projektila i zauzvrat nudi Teheranu dosad neviđenu vojnu i tehničku pomoć. Kazala je to u petak britanska ambasadorica pri Ujedinjenim nacijama Barbara Woodward.

Iran je od augusta isporučio stotine dronova Rusiji koja ih je iskoristila za ‘ubijanje civila i nezakonite napade na civilnu infrastrukturu’, rekla je Woodward. ‘Rusija sada pokušava nabaviti još oružja, uključujući stotine balističkih projektila’, izjavila je novinarima.

‘Zauzvrat nudi Iranu dosad neviđenu razinu vojne i tehničke pomoći. Zabrinuti smo da bi mogla Iranu dati napredne vojne komponente koje bi osnažile iranske vojne sposobnosti’, rekla je ambasadorica.

Dodala je da je Britanija ‘gotovo sigurna da Rusija pokušava nabaviti i oružje iz Sjeverne Koreje i ostalih sankcioniranih država, jer se njene vlastite zalihe smanjuju’.

Iran je prošli mjesec priznao da je Moskvi isporučio dronove, ali prije rata u Ukrajini. Rusija tvrdi da njene snage ne koriste iranske dronove u Ukrajini. Iran je obećao da će, uz još dronova, Rusiju opskrbiti raketama zemlja-zemlja, rekli su ranije iranski dužnosnici Reutersu.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare