Puni Gas

Samo u Kini: Salon automobila na kojem se izlažu isključivo kopije drugih modela

kopije auto kina

Poznato je da se neki kineski proizvođači ne opterećuju kako će drugi reagovati kad vide njihov proizvod. Oni jednostavno kopiraju dizajn originalnih automobila i idu dalje, do sljedećeg sudskog spora gdje će im blagonaklono domaće pravosuđe vjerovatno progledati kroz prste. Te kopije čak i izlažu u salonima.

Međutim, ono što do sada nismo znali je da postoji sajam automobila na kome su izloženi primjerci smanjenih kopija modela marki Porsche, Honda, Mini, Maserati, Range Rover… na električni pogon.

Na ovom sajmu se nude automobili koji koštaju oko 5.000 eura, nisu opremljeni sistemima aktivne i pasivne sigurnosti, a maksimalna brzina ovih električnih automobila je 45 km/h.

Poznavaoci kažu da ovu vrstu automobila uglavnom kupuju penzioneri, a jedna od najzanimljivijih imitacija je ona Porsche Macana.

U ovom slučaju, proizvođač je čak kopirao logo brenda, a riječ Porsche je promijenjena u Power. Na vratima prtljažnika je ugravirano 911 Mini.

Jedan od modela koji je imao najviše posjeta na svom salonu je imitacija Maseratija Levante. Land Rover Defender također ima svoju električnu kopiju, koju potpisuje Timei Car.