Politika

Sarajevska SDA tvrdi da Trojka laže: Sami sebi režu krila

Nakon žestokih reakcija iz Vlade Kantona Sarajevo na usvojeni zakon o raspodjeli prihoda, stigla i ona iz sarajevske SDA.

“Reakcija Edina Forte, kao i tvrdnja sarajevskog ogranka SDP-a da je izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda ‘bahata osveta građanima Sarajeva’, netačne su i zbunjujuće te predstavljaju pokušaj pravdanja javnosti u Kantonu Sarajevo za ono što su njihove stranke izglasale u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju SDA Sarajevo.

“Zakon je usvojen sa 62 glasa za i osam protiv, dok je pet parlamentarca bilo suzdržano. Ovakav ishod glasanja je snažna poruka zastupnika iz svih krajeva Federacije BiH o potrebi podizanja standarda stanovništva u mnogo siromašnijim dijelovima tog entiteta, ne bi li se usporili efekti migracija i pražnjenja tih kantona”, saopćili su iz KO SDA Sarajevo i dodali:

PROČITAJTE  Magazinović: Hrvatska i Srbija nisu garanti, nego strane potpisnice Dejtonskog sporazuma

“Uzimajući u obzir da su u sačinjavaju prijedloga Zakona i njegovom izglasavanju u Parlamentu FBIH učestvovali i zastupnici iz SDP-a i Naše stranke, onda tvrdnje o pokušaju da se srežu krila sarajevskoj Trojki zapravo pokazuju da taj koalicioni savez ne funkcionira i da Trojka sama sebi reže krila”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare