Politika

Šarović: Inzkovom nepotrebnom odlukom šteta je već napravljena

Lider SDS-a, Mirko Šarović danas je za medije prokomentirao akutelne krize koje su kako navodi prouzrokovane odlukom Valentina Inzka.

Navodi kako su svi proteklih nekoliko dana rekli što su mislili reći o Inzkovom zakonu, a neki i više nego što je trebalo te ističe da je vrijeme da se što je moguće prije svi odmaknu od retorike i izjava koje vode samo u slijepu ulicu.

“Кako god to drugačije gledao Inzkovom nepotrebnom odlukom šteta je već napravljena. Pobjednikom se teško neko može nazvati koliko god se trudio da bude. Sva tri naroda u BiH i njeni izabrani predstavnici svojim dobrim odnosima, koji treba da se njeguju, moraju i u ovoj situaciji samo dijalogom da grade budućnost zemlje i svih njenih građana kloneći se huškačke retorike, srljanja i prizivanja retrogradne amosfere koja nikome neće, uvjeren sam, donijeti dobro”, rekao je Šarović.

PROČITAJTE  Tribina u Starom Gradu: Koliki je značaj SDA za Bosnu i Hercegovinu?

Dodaje da su građani ove zemlje gdje god živjeli umorni od ovih tema ali treba reći da su nezadovoljni sa svojim životima jer loše žive i na žalost lako ih je povesti u lošem smjeru.

“Upravo zbog toga želim da vjerujem da su pripadnici zemalja EU, članice PIК-a ali i sam gospodin Schmidt oko pitanja koje nas je duboko podijelilo spremni da rade na stvaranju prije svega bolje opšte atmosfere i spuštanja tenzija ali i da zajedno sa svima nama, relevantnim predstavnicima, imajući uravnotežen pristup prema svim stranama pomognu da dođemo do rješenja koja vode do rješenja i izlasku iz rastuće krize uvažavaju različite argumente strana pa i srpske strane“, zaključio je Šarović.

PROČITAJTE  Raport otkriva: Formira se stranački blok pod nazivom 'Koalicija Država'. Ko će ga činiti i šta je plan


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare