ekskluzivni kompleks

Saudijci grade futuristički hotel: Luksuz kakav nije viđen imat će samo 35 rezidencija

Saudijska Arabija nas i dalje ne prestaje iznenađivati. Nakon otkrivanja projekta NEOM, u sklopu kojeg će se u pustinji graditi neboder dužine od 170 km i futuristički neboder Epicon kojeg nazivaju fatamorganom graditeljstva u pustinji, sada je predstavljen luksuzni hotel Siranna, do kojeg će se moći doći isključivo plovilima s mora, a biti će smješten na osamljenom mjestu na obali zaljeva Aqaba u sjeverozapadnoj Saudijskoj Arabiji.

Ovo ultraluksuzno odredište bit će dom hotela s 35 ekskluzivnih rezidencija koje će imati neprekinuti pogled na Crveno more, a svojim višeslojnim dizajnom će ponuditi raznolike poglede i perspektive. Izlazeći iz krševitog obalnog terena, hotel čine šesterokutni stubovi koji su osebujni, ali komplementarni s okolnim planinama i florom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Siranna će posjetiteljima i stanovnicima ponuditi priliku da pobjegnu od buke svakodnevnog života i okruže se ljudima istomišljenika u jednostavnom okruženju.

Za opuštanje će posjetiteljima biti u ponudi poznati klub na plaži, toplice i vrhunski wellness sadržaji. Oni koji traže vezu s krajolikom, tokom svog boravka uživat će u vijugavim stazama koje će otkrivati pješice ili jašući.

Vodeće načelo na kojem se temelji razvoj je osigurati minimalnu intervenciju u prirodi, gdje će se koristiti promišljene i namjerne tehnike za očuvanje okolnog krajolika. Arhitektura će odati počast baštini lokalnog područja i neprimjetno se uklopiti u susjednu planinu.

Siranna je još jedan primjer nastojanja NEOM-a da stvori prostore u prirodi koji podržavaju održiv život u budućnosti i njeguju kreativnost, a istovremeno nude vrhunsko luksuzno ugostiteljsko iskustvo.