Film

Scena iz filma s Mattom Damonom jednoj je ženi spasila život i probudila je iz kome

scena s Mattom Damonom Damon pjeva sa kolegicom za mikrofonom

Jedna scena s Mattom Damonom zaslužna je za spašavanje života jedne žene nakon što se čudesno probudila iz kome.

EuroTrip je američka komedija objavljena davne 2004. godine i smatra se "kultnim klasikom" među obožavateljima koji ga pamte kao klasični tinejdžerski film. Film prati tinejdžera iz Ohija Scotta Thomasa (Scott Mechlowicz) koji putuje po Evropi. On želi pronaći svoju njemačku dopisnu prijateljicu Mieke (Jessica Boehrs).

Pridružuje mu se njegov prijatelj (Jacob Pitts) zajedno s blizancima (Travis Wester i Michelle Trachtenberg). Oni se sastaju s njim u Parizu. Mnogo se ludih stvari događa tokom filma. Možda najbizarniji dio filma je kad Matt Damon izvodi pjesmu Scotty Doesn't Know.

Pjesmu izvodi bend Lustra i napravljena je za film. Član benda Nick Cloutman prisjetio se priče u kojoj je pjesma probudila jednu osobu iz kome.

"Jedna od najupečatljivijih priča s kojom su nam se obratili, bila je o jednoj djevojci na Srednjem zapadu. Kontaktirala nas je njena prijateljica. Rekla je da je njena prijateljica išla automobilom s još nekim ljudima po pizzu i da su doživjeli saobraćajnu nesreću. Djevojku su bolničari izvukli iz auta, stavili je na nosila i na kraju je pala u komu", kazao je za Indiewire.

Nedugo nakon toga počeo joj je zvoniti telefon. Za melodiju je imala pjesmu Scotty Doesn't Know. U svom omamljenom stanju počela je pjevati uz to. To je jedna od onih stvari za koje ne razmišljate da ćete biti vezani za nešto što ima toliko pozitivno značenje za ljude", dodao je.