Politika

Šef NATO-a upozorio Dodika: On podriva jedno od naših većih dostignuća

Generalni skretar NATO-a Jens Stoltenberg danas se sastao sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Nakon sastanka njih dvojica su održali press-konferenciju, a nakon sumiranja odnosa NATO i Crne Gore, Stoltenberg je uputio upozorenje Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH.

“NATO ostaje odlučan i prati situaciju oko Ukrajine. Pozivamo Rusiju da prestane sa provokacijama i bude transparenta u vezi svojim aktivnositma. Razgovarali smo i o Balkanu. Zapaljivi govor u Republici Srpskoj je zabrinjavajući. Ujedinjena strukrtura BiH je važna za sigurnost države. NATO ostaje posvećen političkom dijalogu i saradnji sa BiH i nastavit ćemo da podržavamo reforme za dobrobit naroda. Politika otvorenih vrata NATO su od historijskog uspjeha”, ocijenio je Stoltenberg.

Stoltenberg je kazao da je Crna Gora od članstva dokazala posvećenost NATO kolektivnoj odbrani.

“Sve članice cijene doprinos Crne Gore u različitim misijama. Vidim potencijal za jačanje zajedničkog rada sa Crnom Gorom, naročito kad je riječ o stabilnosti na zapadnom Balkanu. Balkan je u srcu Evrope, tamo imamo historiju. Vidimo neke pogrešna kretanja u regionu, naročito zapaljiv govor Milorada Dodika, koji podriva jedno od naših većih dostignuća, multietničku vojsku u BiH”, rekao je Stoltenberg.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare