Sport

Semir Štilić karijeru nastavlja u drugoj ekipi iz Premijer lige BiH

Semir Štilić, jedan od najboljih fudbalera u Premijer ligi BiH prošle sezone, nije počeo pripreme sa timom sa Grbavice.

Kako je potvrđeno nedavno od strane trenera FK Željezničar Tomislava Ivkovića, Štilić se pojavio na prozivci, ali se poslije nije priključio treninzima Plavih.

Mediji su ga ovog ljeta povezivali sa odlaskom u redove Tuzla Cityja, a poznato je da je Azmir Husić htio da ga angažuje i u prijašnjim prelaznim rokovima. Posljednjih dana sve glasnije se Štilić povezuje sa tuzlanskom Slobodom.

Prema nekim navodima, od strane ljudi bliskih upravi kluba, razgovori između Tuzlaka i Štilića su obavljeni, a navodono postoji interes sa obje strane za potpis bivšeg kapitena Željezničara za ekipu sa Tušnja.

Štilić ima ugovor do sredine 2022. godine, ali navodno i spor sa klubom oko dugovanja, pa je moguće da je uspio da pronađe kompromis sa klubom oko isplate dugovanja, ali i dobijanja slobodnih papira za angažman u nekom drugom klubu.

Da li će i ovog puta sve završiti na špekulacijama ili će Štilić zaista zaigrati pod palicom Mladena Žižovića ostaje da se vidi u narednom periodu, piše Sport1.

Tuzlaci su sjajno otvorili sezonu i u prvih pet kola su upisali četiri pobjede i remi, te su trenutno na prvoj poziciji na tabeli.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare