Region

Skandal u Srbiji: Pogledajte horor poruke o sudbini djevojke koja je zlostavljana na Palminim žurkama

U emisiji “Junaci doba zlog”, potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznijela je nove podatke o slučaju podvođenja i seksualnog zlostavljanja djevojaka u Jagodini, za koje je ranije sumnjičen prvi čovjek tog grada, Dragan Marković Palma. Ona je navela da je na jednoj žurci jedna djevojka do te mjere seksualno zlostavljana da je završila na bolničkom liječenju, piše Nova.rs.

Prema njenim riječima, pomenuta djevojka bila je povrijeđena toliko da su ljekari morali da pozovu policiju.

Prepiska Marinike Tepić i svjedoka

“Nakon toga su se dogodile smjene u jagodinskoj policiji, a to nikada nije ni procesuirano, a kamoli da je pravda zadovoljena. Kad vam to kaže policajac, normalno je pitanje kako očekivati da će bilo ko reagovati. Naročito ako je Palmi omogućena odbrana na svim nacionalnim frekvencijama, na najsiroviji i najpokvareniji način”, ispričala je Tepić, koja je Novoj dostavila prepisku sa osobom za koju tvrdi da je policijski službenik i koja je upoznata u čitav slučaj.

U pomenutoj prepisci, navodi se da je zbog težine povreda djevojka završila na bolničkom liječenju, te da je bila u pratnji osobe koja se predstavila kao njen momak. U prepisci se navodi da su, imajući u vidu težinu povreda, zaposleni u Opštoj bolnici Jagodina kontaktirali policiju koja je, kako se ističe, naposlijetku ustanovila da muškarac u pratnji djevojke nije njen momak.

“Nekoliko stanova po Jagodini se koristilo za to. Opremljeni su kao u ‘najluđim’ pornićima. Po 20 ih je učestvovalo nekad”, navodi se u prepisci koju je Tepić dostavila listu Nova.rs.

Direktor bolnice za Novu: Pet slučajeva nasilja u pomenutom periodu

Tragom ove informacije, dnevni list “Nova” kontaktirao je direktora Opšte bolnice u Jagodini, koji nije mogao da govori o ovom konkretnom slučaju. Međutim, naveo je da je u januaru 2019. godine bilo pet slučajeva nasilja.

“Od toga su četiri bila među bračnim drugovima, a jedno prema starijoj osobi. Svaki takav slučaj se evidentira i naša obaveza je da prijavimo sve policiji i Centru za socijalni rad. To je potpuna i jedina istina. Jedan slučaj, unutar porodice, je imao elemente seksualnog nasilja”, naglasio je vršilac dužnosti direktora bolnice, Miloš Lukić uz napomenu da drugih slučajeva u pomenutom periodu nije bilo, niti da je bilo moguće prikriti ih, imajući u vidu stroge procedure.

Tužilaštvo ne vidi dokaze, ali ne zatvara slučaj

S druge strane Marinika Tepić u razgovoru za Novu ističe da nije iznenađena što je i ovaj slučaj ostao ispod radara, podsjećajući da se tužilaštvo ranije izjasnilo da trenutno nema dokaza protiv Palme, ali da predmet definitivno nije odbačen.

“Time je ostavljena mogućnost da, u slučaju da se pojave novi dokazi, oni pokrenu postupak. S druge strane, odbačena je krivična prijava protiv mene koju je Palma podnio, a istovremeno nikada do mene nije došla informacija šta se dogodilo sa onom krivično prijavom koju su više od 300 žena iz Jagodine, na nagovor Palme, podnijele protiv mene”, rekla je ona, dodajući da sve to ukazuje da tužilaštvo pokušava da “opere dušu”, jer ne može da procesuira Palmu.

“Vučić mu je osigurao zaštitu i omogućio da se pojavljuje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, odakle zastrašuje svedoke i žrtve. Na kraju je i lično otišao kod njega u Jagodinu kako bi poslao poruku da ga neće pustiti niz vodu. Sve dodatno otežava to što tužilaštvo ne želi da osigura zaštitu žrtvama i svjedocima prije nego što se oni izjasne. S druge strane, oni neće da govore dok im se ne pruže garancije da će biti zaštićeni. Bili kako bilo, ovakve stvari ne zastarjevaju i Palma će morati da se suoči sa ovim optužbama, da odgovara i da završi u zatvoru. On je već doživio civilnu smrt”, zaključila je Tepić.

Podsjetimo, u aprilu 2012. godine, potpredsjednica SSP je iznijela podatke da Palma u Jagodini organizuje žurke na kojima se podvode čak i maloljetne ženske osobe.  Na konferenciji  za medije ona je prikazala i video snimak izjave nekašnjeg zaposlenog u hotelu u Končarevu, koji je naveo da je svjedočio podvođenju djevojčica.

Dragan Marković Palma tužio Mariniku Tepić i demantovao navode

Predsjednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma podnio je Osnovnom sudu u tom gradu tužbu protiv potpredsjednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić zbog, kako je naveo, “najnovijih laži” koje je o njemu iznijela u vezi sa “podvođenjem maloljetnica” u serijalu „Junaci doba zlog“, emitovanog na N1.

Marković je podnio tužbu zbog „povrede ugleda i časti“ poslije navoda potpredsjednice SSP, emitovanih 9. februara u dokumentarnom filmu „Junaci doba zlog“, da je januara 2019. godine, poslije žurke u organizaciji gradskih vlasti Jagodine, jedna djevojka bila hospitalizovana zbog seksualnog zlostavljanja.

„Lažov Marinka Tepić je cijeli taj navodni slučaj povezala sa mojim imenom. U slučaju takvih krivičnih djela mora postojati trag u bolnici ili Domu zdravlja ili u policijskim zapisnicima. Opšta bolnica u Jagodini, za koju Tepić tvrdi da se u istu prijavila navodna zlostavljana djevojka, već je saopštila da takvog slučaja nije bilo, odnosno da je u periodu koji pominje Marinika Tepić bilo pet prijavljenih slučajeva nasilja, od kojih su četiri bila među bračnim drugovima, a jedan prema starijoj osobi“, naveo je predsjednik Skupštine Jagodine, a prenio njegov kabinet.

Pozvao je potpredsjednicu SSP da imenuje “jednog svjedoka, a da nije kriminalac i da ne laže”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare