Vijesti

Slučaj “Dženan Memić”: Danas završne riječi iznosi odbrana Dupovca, Barića i Ožegovića

U Sudu BiH danas je počelo novo ročište u slučaju “Dženan Memić”. Naime, kako je ranije najavljeno završne riječi iznijet će odbrana Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića. Prošle sedmice bile su završne riječi oštećenih. Govorili su otac ubijenog Dženana Memića. Kao i advokat porodice Memić, Ifet Feraget. 

Podsjetimo, Ifet Feraget, advokat porodice Memić prošli čevrtak je u Sudu BiH iznio završne riječi kojima je iskomentirao tok postupka koji se vodio protiv Zijada Mutapa, njegove kćerke Alise Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića, zbog organiziranog kriminala. Te podmetanja dokaza i zataškivanja u slučaju smrti mladića Dženana Memića. Završne riječi u predmetu ‘Memić’ iznesene su pred sudskim vijećem kojim predsjedava sudija Branko Perić.

“Ovo je četvrta završna riječ koju iznosim. Dva puta pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, jednom pred Vrhovnim sudom FBiH i danas ovdje. Kažu da se duša liječi najviše u društvu svoje djece. To Muriz više nema. Arijanu ima, ali ne i Dženana. Prije sedam godina sam počeo ovu neravnopravnu borbu kada mi je u kancelariju ušao Muriz Memić.

Niko ne može rasvijetliti ubistvo koje zataška policija, ali to je meni bio motiv. Tokom 5. oktobra 2018. godine podnio sam krivičnu prijavu protiv 49 osoba koje su poznate, kao i protiv nepoznatih počinilaca. Tužilaštvo BiH provodi istragu protiv sedam osoba. Tokom suđenja moglo se čuti da su optuženi namjerno i voljno postupali, a o čemu postoje jasni dokazi, kao i rezultat njihovog djelovanja”, kazao je Feraget.

Detaljnijiji izvještaj sa prošlog suđenja pročitajte ovdje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare