put u afriku

Slučajno ili ne? Haljina Meghan Markle izazvala burnu raspravu na društvenim mrežama

Princ Harry i Meghan Markle otputovali su u Nigeriju, afričku zemlju koja za njih ima posebno značenje

Supružnici su se rado odazvali na poziv načelnika štaba nigerijske vojske, najvišeg vojnog zvaničnika, te su odlučili posjetiti tu zemlji.

Harry ga je upoznao prošlog septembra na Invictus igrama u njemačkom Diseldorfu te nije puno razmišljao o tome bi li trebao prihvatiti njegov poziv.

Kako je svojevremeno otkrila Meghan, ona ima nigerijsko podrijetlo.

Slavni par, koji se odrekao kraljevskih dužnosti u Velikoj Britaniji, nije skidao osmijeh lica prilikom posjete školi Lightway Academy u Abuji u Nigeriji.

Meghan (42) bila je zapanjujuće lijepa u divnoj haljini boje breske bez rukava s zgodnim detaljem - golim leđima.

Riječ je o kreaciji dizajnerice Heidi Merrick koja se slučajno (ili ne), zove ni manje ni više nego Windsor.

Dakako, začas se užarila rasprava na društvenim mrežama oko naziva ove prekrasne haljine koja je kao stvorena za Meghan istaknuvši kao isklesanu figuru, tamnu kosu i blistavi ten.

Zvijezda serije "Suits" je nosila haljinu "kraljevskog imena" s ogrlicom od zlatnog lanca i dužom ogrlicom od drvenih perli koja je bila u skladu s onom koju je princ Harry dobio tokom njihove posjete, prenosi Tportal.

"Pokušavali su potpuno izbrisati Windsore iz svojih života, ali evo gospođe Sussex u haljini koja se zove 'Windsor, haha!!", prokomentirao je jedan korisnik mreže X.

"Uvjeren sam da u ovom trenutku to radi namjerno. Zloglasnost joj je cilj - a ne odobravanje. Ona uči iz priručnika Wallis Simpson", napisao je drugi korisnik.

Napetosti možda dolaze iz oba smjera jer je Buckinghamska palača nedavno promovirala vlastiti džem od jagoda nedugo nakon što je Markle najavila da će njen prvi proizvod iz linije American Riviera Orchard biti linija džemova.

Kako se pisalo, ni princ William ni kralj Charles III nisu se susreli s princem Harryjem dok je on bio u Velikoj Britaniji kako bi podržao nekoliko događanja povodom 10. obljetnice njegovih Invictus Games.