Oldboy

Snima se serija po jednom od najboljih filmova 21. stoljeća

Stiže adaptacija kultnog filma "Stari momak" (Oldboy) u seriju na engleskom jeziku.

Lionsgate Television se udružuje sa Parkom Chan-Wukom kako bi razvili TV adaptaciju Parkovog kultnog filma "Stari momak" na engleskom jeziku.

Park je režirao i bio je koscenarista originalnog filma koji je zasnovan na istoimenoj japanskoj mangi. On će producirati i novu verziju serije zajedno sa Sidom Limom.

U pitanju je južnokorejski neonoar akcioni triler film iz 2003. godine zasnovan na istoimenoj mangi, koji prati priču o Oh Dae-suu (Choi Min-sik), koji je 15 godina zatvoren u ćeliji nalik na hotelsku sobu, a da ne /zna ni identitet otmičara, ni motive zarobljenika.

Iznenada je pušten bez objašnjenja, da bi saznao da ima pet dana da otkrije zašto je zatvoren ili da se suoči sa posljedicama.

Film je dobio nevjerovatne pohvale po objavljivanju i smatra se jednim od najboljih filmova 21. stoljeća.

"Park je jedan od najvizionarnijih pripovjedača naše generacije, i mi smo uzbuđeni što ćemo biti partneri s njim u donošenju njegovog kinematografskog remek-djela na televizijski ekran", rekao je Skot Herbst, izvršni potpredsjednik i šef razvoja scenarija za Lionsgate Television.

"Ova adaptacija "Oldboyja" će sadržati sirovu emocionalnu snagu, kultne scene borbe i visceralni stil koji su film učinili klasikom", dodao je.