inovacije

Sony izbacio video: Hoće li ovako izgledati Playstation kontroleri?

Sonyjev dvominutni video ukratko je prikazao koncept PlayStation kontrolera koji nimalo ne liči na tradicionalni gamepad.

Video također sadrži eklektičnu mješavinu futurističkih naprava, uključujući prozirne pametne telefone, elegantne AR naočale i leteći dron bez propelera.

Puno se toga događa u videu, ali njegov najistaknutiji aspekt je futuristički kontroler koji izgleda poput svjetlećeg prstenastog svjetla okruženog ručicama i analognim palicama sa svake strane.

Zadržao je prednje tipke, ali bez srednjeg dijela.

Tradicionalni D-pad i prepoznatljive PlayStation tipke – kvadrat, krug, trokut i x – nisu prisutni.

Video također prikazuje zakrivljeni zaslon koji lebdi iznad konceptualnog kontrolera, prikazuje snimke igranja i čini se kao da bi to mogla biti holografska projekcija.

Iako se čini da je većina videa CGI, Sony vjeruje da daje uvid u to kako bi igranje igara moglo izgledati u budućnosti, prenosi Klik.hr.

Videozapis završava izrazom “stvorite beskonačne stvarnosti”, što sugerira da Sony zamišlja budućnost u kojoj su stvarni i virtualni svjetovi više isprepleteni nego ikad prije.

Priča se da Sony priprema osvježenje PS5 konzole, koje bi moglo biti spremno za lansiranje do kraja godine.

Za ovu konzolu se očekuje da će se zvati “PS5 Pro” i priča se da bi mogla imati moćniji GPU, brži CPU, bržu memoriju i poboljšano GPU renderiranje koje je “45 posto brže” od standardnog PS5.