Svijet

Španac sedmicama unaokolo vozio mrtvog partnera. Uredno je bio svezan pojasom na suvozačevom mjestu

Policija u Kataloniji zaustavila je muškarca zbog vožnje na pogrešnoj strani ceste pa je otkrila da pored sebe, na mjestu suvozača, ima mrtvo tijelo.

66-godišnjak se jučer iznenada okrenuo na kontrolnom punktu između Španije i Francuske te počeo voziti krivom stranom autoceste. Istražitelji smatraju da je preminuli 88-godišnjak bio mrtav oko tri sedmice i da ga je vozač možda vodio kući u Švicarsku.

Tijelo mrtvaca, za kojeg se smatra da je bio vozačev partner, već se počelo raspadati. Bilo je prekriveno dekom i vezano sigurnosnim pojasom, piše BBC.

Danas će se provesti obdukcija kako bi se utvrdilo koji je točan uzrok smrti, iako istražitelji ne smatraju da postoje dokazi o kaznenom djelu.

Prema karticama za naplatu cestarine i potvrdama o plaćanju parkirališta, istražitelji pretpostavljaju da je vozač svog mrtvog partnera vozio po različitim mjestima u Španiji, pa čak i po Italiji.

Policija je privela vozača koji ima dvojno švicarsko/špansko državljanstvo. Trenutno ga se tereti samo za saobraćajne prekršaje.Povezani postovi: