Svijet

Specijalac koji je ubio Osamu bin Ladena o Putinu: ‘Ne možete poraziti luđaka s nuklearnim oružjem pokazujući slabost’

Američki specijalac Rob O'Neil bio je dio Navy SEAL tima koji je ubio Osamu bin Ladena 2011. godine u Pakistanu, a službu je napustio nakon 16 godina i 400 borbenih misija. Odlikovani veteran danas kaže kako Rusi u Ukrajini “umiru za vođu koji je izgubio svoje klikere”.

U intervjuu za Daily Mail O'Neil kritizira SAD i Zapad. “Ne možete pobijediti luđaka s nuklearnim oružjem, pokazujući slabosti. To je kao da pokušavate zaustaviti nasilnika iz školskog dvorišta tako što ćete ga smirit”, kazao je. Smatra kako je Putin u rat krenuo kako bi učvrstio svoje mjesto u historijskim knjigama.

“Kada sam bio u vojsci, glavna mi je briga bila hoću li moći obaviti zadatak. Sada oni (Pentagon) gube vrijeme i resurse čineći ratne brodove zelenim. Nažalost, Rusija i Kina nam se smiju kada govori”, kazao je.

Kaže kako političari poput američkog senatora Lindseyja Grahama ne bi trebali na TV-u zbog gledanosti govoriti o atentatu na Putina, no kaže da ne bi bio protiv toga da nađu nekog u užem Putinovom krugu u Kremlju ko će se riješiti Putina “poput Julija Cezara”.

O'Neil kaže kako lično nije vjerovao u napad, misleći da Putin samo tjera NATO da troši novac gomilajući vojsku na granici s Ukrajinom. Sankcije, nastavlja, razbijaju rusku ekonomiju, ali Zapad treba pokazati snagu, a taj stvari postaju krvave. Govorio je i o ruskim raketama koje pogađaju civile.

Kazao je kako se nada će invazija dosegnuti tačku u kojoj će Rusi “tako jako razbiti dupe” da će Zapad i Ukrajina sklopiti dogovor s Moskvom na način da im daju izlaz.

“Većina vojnika ne želi biti tamo. Sve se događa zato što je jedan tip u Kremlju izgubi klikere”.

Kaže kako nema šanse da bi SAD mogao Putinu učiniti ono što je on učinio Bin Ladenu ubivši ga u napadu SEAL-a.

“Morali bismo znati gdje je i pogoditi ga zračnim napadom. Morali bi shvatiti kako ući u Rusiju, kako da nas ne vide i šta radimo kad sletimo”.

Pita se zašto se stalno borimo jedni protiv drugih te kaže da bi se većina vojnika sa suprotstavljenih snaga slagala kad bi “sjeli na kafu u pariškom kafiću”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Biza
Biza
6 mjeseci

Laz….

Ameri su pobili sve specijalce koji su ucestvovali u ubistvu bin ladena.