Region

Split: Krivične prijave napadačima na novinarku Dalmatinskog portala i snimateljicu N1

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska u saopćenju se osvrnula na jučerašnju misu na splitskim Sirobujama i napadima na novinarku Dalmatinskog portala i snimateljicu N1. Vezano za jučerašnje događaje policija je saopćila da su oko vjerskog okupljanja održanog jučer, 12. aprila, u crkvi u Sirobuji, a koje je protivno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o svim prikupljenim relevantnim informacijama uputili izvještaj Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

„Nadalje, u vezi okolnosti napada na 42-godišnju novinarku u crkvi i potom narušavanja javnog reda i sprečavanja novinara u obavljanju javne djelatnosti provedeno je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i to 53-godišnjakom, 23-godišnjakom, 21-godišnjakom i 70-godišnjakom.

Za kazneno djelo „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ kojim je oštećena 42-godišnja novinarka sumnjiče se 53-godišnjak i 21-godišnjak koji se sumnjiči još i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Oštećenoj 42-godišnjakinji je utvrđena lakša tjelesna ozljeda.

U vezi počinjenja istog kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ na štetu 38-godišnje snimateljice televizije sumnjiči se 23-godišnjak. Protiv spomenute trojice podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu“, piše u saopćenju.

U vezi počinjenog prekršaja narušavanja javnog reda i mira na štetu okupljenih građana sumnjiči se 70-godišnjak protiv kojeg će biti podnesen Optužni prijedlog u skladu čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, piše u saopćenju policije.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare