Sport

Sramna proslava Lovrena i Brozovića: Urlaju ‘za dom spremni’

Italijanski mediji pišu: Hrvatska: Brozović i Lovren kod kuće slavili uz profašističke pjesme. Pretjerano slavlje, svakako neprimjereno

Hrvatski reprezentativci jučer su spektakularno dočekani u Zagrebu pred gotovo 100 hiljada ljudi nakon osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon toga igrači su se zaputili na razne lokacije. Dejan Lovren i Marcelo Brozović završili su u Velikoj Gorici u kafiću Epic Brozo Marcela Brozovića. Sramna proslava ovog dvojca dijeli se društvenim mrežama.

Tamo je nastala velika fešta, a u jednom trenutku neki su skinuli i majice. Poseban delirij u Brozovićem kafiću nastao je kada je bend zapjevao Čavoglave i Kninsku kraljicu od Marka Perkovića Thompsona.

Video je uživo emitiran na Facebooku kafića Epic Brozo. U jednom trenutku Lovren i Brozović viču "Za dom spremni", piše Index. To je ustaški pozdrav iz vremena NDH. U Hrvatskoj su se pojavljivale inicijative da se proklamovanje ovog pozdrava kažnjava visokim novčanim kaznama, pa i zatvorom. Međutim, to nikada nije usvojeno.

U Zagrebu je sinoć hrvatskim nogometnim reprezentativcima priređen spektakularni doček. Građani su ih dočekali u Zagrebu, čestitali im na medalji i proslavili veliki sportski uspjeh. Međutim, sramna proslava bacila je sjenu na veliki rezultat.

Thompsonove pjesme su među omiljenima hrvatskim nogometašima. Tako su pobjede u Kataru u pravilu proslavljali pjevajući njegove pjesme. U jednoj od njih se spominje i tzv. Herceg-Bosna, što je izazvalo negodovanje u bh. jjavnosti.