zagreb uzvratio

Srbija i Hrvatska se igraju špijuna i protjeruju diplomate. Ko je “James Bond za siromašne”?

Nakon što je Srbija odlučila protjerati hrvatskog diplomatu iz Beograda, stigla je reakcija iz Zagreba.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova odgovorilo je na ovaj potez Beograda recipročnom mjerom. To zumači da kofere iz glavnog grada Hrvatske mora pakovati jedan srbijanski diplomata.

"U skladu s članom 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, odlučili smo da se savjetnik srbijanskog ambasadora u Zagrebu, gospodin Petar Novaković, proglasi "personom non grata" na području RH. Nota je uručena ambasadorici Srbije", potvrdio je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Protjerivanje iz Srbije prvog sekretara u hrvatskoj ambasadi Hrvoja Šnajdera, navodno navodne špijunaže i vrbovanja, ljevica u hrvatskom saboru pripisala je predizbornoj kampanji u susjednoj zemlji.

Predsjednik saborskog Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić (SDP) kazao jeda zbog tog slučaja neće sazivati sjednicu Odbora.

Događaj pripisuje predizbornoj atmosferi u Srbiji.

"To je definitivno predizborna priča u Srbiji. Isto kao što su optužili britansku tajnu službu MI6 da stoji iza protesta poljoprivrednika, to izgleda kao James Bond na Fergusonu", kazao je, dodavši da je to službeni stav Vlade Srbije.

"Totalni trash, James Bond za siromašne. Riječ je o predizbornim naklapanjima u Srbiji, on je zaposlenik MVP-a i mislim da bi država trebala reagirati istom ili sličnom mjerom", ocijenio je Hajdaš Dončić.