Muzika

„Srčani udar“ objavio novi album: „Sve ili ništa“ sniman je na dva kontinenta i u 6 tonskih studija

Nakon dvije godine, brojnih singlova koji su osvojili publiku širom regiona i inostranstva, zvučnih saradnji i uloženog velikog umijeća, ljubavi i znanja, muzičko remek djelo grupe „Srčani udar“- album „Sve ili ništa“ sa 18 pjesama je konačno objavljen i dostupan za fanove i poštovaoce dobrog rock zvuka.

Većinski autor na albumu je lider Dejan Đurković Englez, zaslužan za tekstove, muziku i aranžmane, koje je radio u saradnji sa vokalom Slobodanom Vitasom i legendarnim Zlatanom Ćehićem Ćehom. Svoj doprinos u nastajanju teksta za numeru “Na pola koplja”, duet sa Alenom Islamovićem, je dao upravo i poznati pjevač napisavši strofe.

Sedmi studijski materijal grupe je specifičan po mnogo čemu i sigurno da zavrijeđuje pažnju.

Nastajao je na dva kontinenta, sniman je u više gradova i u 6 tonskih studija, što dovoljno govori o svestranosti i utjecaju zvuka „Srčanog udara“ koji dopire do publike i sluša se u svim bivšim republikama, te širom dijaspore u Evropi, Americi i Kanadi. Kako i ne bi kada su svoj dio muzičke duše u njega utkali i velikani regionalne rock scene Alen Islamović, Ante Toni Janković, Miki Petkovski (SMAK), Zlatan Ćehić Ćeha, grupa „Osvajači“, Žanil Tataj Žak, Lana Škrgatić, sve redom saradnici na duetima.

„Veliki dio materijala je snimljen u Dynamic Produkciji u Kanadi. Dragomir Herendić je u svom studiju u Ivangradu snimao vokale za pjesme na kojima su gostovali Alen Islamović, Zlatan Ćehić Ćeha i Lana Škrgatić. Žanil Tataj je snimao vokale u Zagrebu, Toni Janković u Karlovcu, „Osvajači“ u Kragujevcu, a post produkciju pjesme „Još malo vatre i dima“ radio je Tihomir SuperSonic Studio u Torontu. Pored svjetske digitalne distribucije na preko 200 vodećih muzičkih platformi, uključujuci Amazon, Apple Music, Spotify…, prvi tiraž CD digipack-a je štampan u 10 hiljada primjeraka i distribuiran u preko 800 prodavnica širom dijaspore“, kaže Dejan Đurković Englez napominjući da isporuku CD-a vrše za cijeli svijet, a on se može naručiti na zvaničnoj stranici benda www.srcaniudar.com.

Album inspirisan različitim pričama, životnim i ljubavnim, zasigurno će sam inspirisati i oduševiti mnoge, potvrđujući da rock iskra na našim prostorima nije ugašena već živi i plamsa kroz fenomenalne stihove i rime „Srčanog udara“. U prilog tome ide i činjenica da je se čak 14 od 18 pjesama sa albuma „Sve ili ništa“ našlo na vodećim domaćim top listama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare