Vijesti

Šta se preko vikenda desilo s Goranom Čerkezom?

Na današnju press-konferenciju Federalnog štaba civilne zaštite kao da je izašao neki drugi Goran Čerkez.

Čovjek koji je prije samo dva dana kritizirao građane, roditelje i njihovu djecu zbog "ponašanja", a prije tri bio ljut zbog ukidanja policijskog sata, danas je sve redom hvalio i najavio dodatno ukidanje mjera zabrane.

"Oni koji su donijeli tu mjeru moraju biti spremni da snose rizike. Krizni štab federalnog Ministarstvi zdravstva nije učestvovao u donošenju te mjere. Potrebno je imati analitiku da bi se procijenilo koliki je rizik nakon ukidanja policijskog časa", rekao je Čerkez prije tri dana kada je ukinut policijski sat.

Dan poslije, Čerkez je odlučio prošetati Vilsonovim. Na svom Facebook profilu prenio je svoje utiske odnosno razočarenje.

"Razočarenje, tako bih mogao opisati jednom riječi osječaj nakon prolaska Vilsonovim. Imali smo dva mjeseca da naučimo kako štitimo sebe i druge. Imali smo dva mjeseca da podignemo svijest. Šta smo naučili?? Malo toga. nema distance, nema rukavica,maske uglavnom na grlu, vjerovatno zbog grlobolje. Nove naredbe su ublažile mjere ali nisu sudpendovale držanje distance, nosenje maske na lice (ne na vrat) i rukavica i zabranu skupljanja", napisao je Čerkez.

Poslao je i poruku neodgovornim roditeljima.

"Uozbiljite se i vi i vaša djeca, ne stvarajte rizik bez razloga, samo malo odgovornosti".

Čerkez je status izbrisao.

A danas je izašao s potpuno drugačijim stavom.

"Želio bih da se zahvalim građanima BiH, upravo uspjeh bilo koje mjere zavisi od poštivanja bilo koje mjere. Ako budemo se držali takvih mjera, mislim da možemo i nastaviti sa ublažavanjem mjera“, kazao je Čerkez.

Kako je i zašto Čerkez promijenio stav u samo dva-tri dana? Pojma nemamo.