Izjava za Raport

Šteta o dešavanjima u sarajevskom SDP-u: Neki žele biti malo popularniji, a nekima smetam ja lično

Neki žele biti malo popularniji. Smetam im i ja, posebno nekim starijim SDP-ovcima zbog svojih rezultata, naveo je Šteta

Sarajevski SDP danima već potresaju određene turbulencije i razmimoilaženja, vrhunac se desio danas kada je 30 članova SDP-a Novi Grad podnijelo ostavke centrali stranke.

Kao 'glavni' krivac ističe se Adnan Šteta, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a i ministar saobraćaja KS.

Prema kazivanjima onih koji podnose ostavke, Šteta je krenuo u 'sječu' neposlušnih kadrova i želi ovladati sarajevskim SDP-om.

Pozvali smo štetu na Raport.

"S moje strane nema tenzija, nisam se uopće oglašavao o svemu ovome jer mislim da nema potrebe da odgovaram nekome. Cilj je stablizacija svih općinskih organizacija, popravljanje rezultata na lokalnim izborima. Članstvo je bitno, ali trebamo opravdati povjerenje koje smo dobili", naveo je Šteta.

Predsjednik Općinske organizacije SDP-a Novi Grad Mahir Delić danas je kazao da ova organizacija više ne postoji.

"Vidio sam šta Delić govori, ne bih to previše komentirao. On je podnosio ostavku tri puta i zavlačio cijelu organizaciju. Sam je rekao da se umorio i da želi ići. Organizacija postoji, niti jedan potpredsjednik nije dao ostavku", naveo je Šteta.

On ističe da su Delić i ostali ustvari pomogli SDP-u jer su ostavkama ubrzali proces.

"Možemo odmah ubrzati konvenciju, jer nema potrebe da nešto raspuštamo", naveo je Šteta.

Međutim, on dodaje kako su 'pojedinci' naveli brojne članove da potpišu neke ostavke, a da nisu znali ni šta potpisuju.

"Ljudi su već danas zvali, izvinjavali se, jer nisu znali šta potpisuju. U tim ostavkama nema ni jednog potpredsendika Općinske organizacije. Dakle, mi ćemo sad ili uvesti povjereništvo ili da neko od potpredsjednika preuzme to kao v.d. dok se konvencija ne održi", ističe Šteta.

Navodi kako su cijelu 'famu' napravili pojedinci koji su željni pažnje i koji žele biti 'malo više na televiziji'.

"Neki žele biti malo popularniji. Smetam im i ja, posebno nekim starijim SDP-ovcima zbog svojih rezultata. Mislim da nam svima treba biti cilj jači SDP", kaže Šteta.

Prema nekim informacijama, iza svega što Šteta radi stoji Damir Hadžić.

"Ma, kakav Damir Hadžić.

Ovdje neko smišljeno to radi. Ne pašem nekima, ali mislim da se svi trebamo vrednovati po svojim rezultatima", kaže Šteta usput negirajući da želi preuzeti SDP od Nermina Nikšića.

"Svi koji me znaju, znaju da ja nisam klasični političar. Ja sam za politiku malo krut, više sam za izvršne poslove", zaključio je Šteta.