HARRY POTER

Stiže serija o omiljenom čarobnjaku, vjerno će pratiti knjige J. K.Rowling

Svijet malog čarobnjaka Harryja Pottera ponovno će postati dio odrastanja nove generacije obožavatelja, kao što je bio dok su se prikazivali filmovi snimljeni po romanima J. K.Rowling. Kako je nedavno objavio David Zaslav, izvršni direktor i predsjednik Warner Bros.Discoveryja, opet ćemo uživati u prizorima iz Hogwartsa, pratiti metloboj, čarobnjačke dvoboje, "zavući se" u tajnu, Zakutnu ulicu – jer se Harry Potter vraća. Potvrđeno je, naime, snimanje serije prema knjigama o malom čarobnjaku.

"Proveli smo ugodno i korisno vrijeme s J.K. Rowling i njezinim timom. Obje strane su oduševljene što ponovno pokrećemo ovu franšizu. Naši razgovori su bili sjajni i ne možemo biti uzbuđeniji nego što jesmo zbog onoga što nas čeka. Jedva čekamo podijeliti desetljeće novih priča s obožavateljima širom svijeta, na Max-u," izjavio je David Zaslav za Variety.

Ukratko, serija će biti vrlo detaljna, vjerno će pratiti knjige i mogla bi imati čak deset sezona. Još nije poznato ko će preuzeti uloge Harryja, Rona i Hermione jer su Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson odavno prerasli uloge: knjige prate Harryja i ekipu u dobi od 11 do 17 godina. Treba dodati i to da se Daniel Radcliffe i Rupert Grint vesele što će ulogu predati novim, mladim glumcima.

"Mislim da bi bilo vrlo čudno da se pojavim. Jako sam uzbuđen vidjeti što će novi ljudi ostvariti u projektu. Mislim da je serija knjiga o Potteru uvijek bila veća od jedne interpretacije ili jedne franšize. Bit će cool vidjeti baklju koja se prenosi dalje", rekao je Daniel Radcliffe u razgovoru za Virgin radio.

No, Ralph Fiennes, koji je tumačio ulogu Lorda Voldemorta ne odbacuje mogućnost pojavljivanja u seriji.

"Naravno da bih to volio", rekao je slavni glumac prije dvije godine za Variety. Bilo bi divno vidjeti ga opet, kako baca najgoru čarobnjačku kletvu "avada kedavra". Hoće li se to doista ostvariti, doznat ćemo za dvije godine jer je premijera serije zakazana za 2026., na MAX-u (prijašnji HBO Max).