Film Ridleyja Scotta

Stižu prve reakcije na Napoleona. Nisu očekivane

Napoleon je počeo s prikazivanjem i brojni obožavatelji pohrlili su u kinodvorane. Film Ridleyja Scotta govori o usponu francuskog cara i njegovom odnosu s voljenom Josephine. Napoleona je utjelovio Joaquin Phoenix, dok Josephine glumi Vanessa Kirby.

Kritičari su podijeljenog mišljenja oko Napoleona. Nije najbolji Scottov film, ali smatraju da je vrijedan gledanja zbog epskog spektakla koji može ponuditi. Publika na film gleda otprilike u istom tonu, no iz sata u sat ocjena na Rotten Tomatoesu sve je manja. Trenutno stoji na 62% pozitivnih kritika.

"Užasni i idiotski dijalozi"

"Stvarno sam htio zavoljeti ovaj film, ali ne mogu. Baš je razočaravajući. Sviđa mi se Joaquin Phoenix, a Ridley Scott je gotovo uvijek odličan. Mislio sam da će njihova ponovna saradnja biti vrijedna, ali prevario sam se. Scenarij je dosadan. Jednostavno me nije bilo briga za druge likove te sam čak potkraj filma izašao iz kinodvorane", ogorčen je jedan obožavatelj.

"Smiješna gluma i užasni, idiotski dijalozi. Iz kina smo izašli nakon sat vremena jer nismo mogli gledati ovo sranje od filma", tvrdi drugi.

"Dosađivao sam se i jedva sam čekao da film završi", jasan je treći.

"Volio bih da je scenarij bolje napisan. Djelovalo je kao da gledamo komediju, a mislim da to nije bila namjera. Nije autentičan. Zar nisu mogli nabaviti nekoliko francuskih glumaca? Bitke ne bi trebale biti najbolji dio filma", piše četvrti.

Ljubavna priča je nepostojeća

"Predugačak je, a scene djeluju nepovezano. Ljubavna priča je nepostojeća. Nema ni trunke hkemije između Napoleona i Josephine, nisu uopće bili zanimljivi. Mogli su još poraditi na filmu ili barem smanjiti trajanje", napisao je peti.

"Isprekidan, nepovezan i bizaran. Mislio sam da ću vidjeti epski spektakl poput onoga u Gladijatoru. Ne gubite vrijeme na ovo, čak i ako ga želite pogledati kod kuće", zaključuje šesti.