Općina Ilidža

Stojčevac dobio nove terene za basket, uskoro i teren za mali fudbal s umjetnom travom

Otvoriti nove terene nije samo infrastrukturni uspjeh, već i investicija u zdravlje i budućnost naših sugrađana, kazao je načelnik Muzur

U proteklom periodu Općina Ilidža je mnogo uložila u razvoj sporta i izgradnju sportske infrastrukture, a novi sportski sadržaji na Stojčevcu tek su jedan dio te priče. Novi tereni za basket, a uskoro i teren za mali fudbal s umjetnom travom.

Načelnik te Općine Nermin Muzur istakao je da je izgradnja terena za basket bila neophodna jer je nedostajao odgovarajući prostor za mlade i ljubitelje košarke na Stojčevcu.

"Otvoriti nove terene nije samo infrastrukturni uspjeh, već i investicija u zdravlje i budućnost naših sugrađana. Ovi košarkaški tereni ne predstavljaju samo sportsku infrastrukturu već i simbol zajedničkog truda i strasti prema sportu. Tereni će pored igre i rekreacije, promovisati i duh zajedništva i aktivnog života među svim generacijama", rekao je Muzur.

Novi sportski sadržaji na Stojčevcu

Novootvoreni tereni ne samo da pružaju mjesto za sport, već i za druženje i stvaranje prijateljstava, a načelnik je najavio kako će u skorije vrijeme sportska ploha na Stojčevcu dobiti dodatne sadržaje, saopćeno je iz Općine Ilidža.

"Spremna je podloga za umjetnu travu i teren za mali fudbal te će se vrlo brzo, zahvaljujući ovom projektu, steći svi uslovi da se od naredne godine Memorijalni turnir u malom fudbalu "Gigi i Haris" vrati na Stojčevac, odakle je i krenuo. Neka naši sportski tereni budu mjesto gdje ćemo zajedno stvarati divne sportske trenutke i uspomene", poručio je Muzur.

Novi tereni za basket, a uskoro i teren za mali fudbal s umjetnom travom
Spremna je podloga za umjetnu travu
Spremna je podloga za umjetnu travu