Svijet

Stravična ispovijest mlade Britanke: Slučajno sam ubola dečka u vrat. Zatim sam ga izbola u srce da ga utišam

Britanka optužena za ubistvo svog dečka rekla je tokom suđenja da ga je slučajno izbola nožem u vrat. Kazala je da je zapravo htjela zgrabiti kutiju s novcem koja je stajala pokraj kreveta.

Shaye Groves (27) se sudi zbog ubistva Frankija Fitzgeralda (25) u julu prošle godine u njenom domu u Havantu. Sveukupno ga je izbola 22 puta. U nastavku donosimo stravičnu ispovijest mlade Britanke.

Uplakana 27-godišnjakinja je ispričala porotnicima kako ju je Fitzgerald tokom svađe uhvatio za vrat. Nije mogla ni disati ni vrištati. Dodala je da ga je slučajno ubola nožem u vrat. Zatim mu je zarila nož u srce kako bi ga utišala, piše Daily Mail.

Ispovijest mlade Britanke: Htjela sam zaustaviti to hroptanje

Tokom suđenja se otkrilo da je Groves nakon ubistva nazvala prijateljicu i smijala se. Zatim je smislila alibi za prema savjetima kriminalističkih dokumentaraca koji se baziraju na istinitim događajima.

Ona toliko voli takve vrste emisija da je na zidu svoje spavaće sobe uokvirila portrete ozloglašenih serijskih ubica. Među njima su slike Teda Bundyja i Jeffreya Dahmera.

“Kada me uhvatio za vrat, nisam mogla disati. Imao je čudan pogled. Shvatila sam da me neće pustiti. Bojala sam se za život. Htjela sam zgrabiti kutiju s police i udariti ga. Ali sam slučajno uzela nož”, ispričala je Groves na sudu.

“Došao je do zida i polako pao na pod. Iz vrata su mu izlazili mjehurići. Prsa mu se nisu micala. Samo se čuo čudan zvuk. Shvatila sam da sam ga ubila. Htjela sam zaustaviti to hroptanje. Stavila sam ruku na njegov vrat, ali nije prestalo pa sam ga izbola nožem u srce”, dodala je on.

Imam nož u ladici pored kreveta

Porotnicima su pokazane prijeteće poruke koje je Fitzgerald slao optuženoj.

U njima joj je pisao šta će joj napraviti ako ga prevari. Groves je nakon toga svojim prijateljicama napisala da će zgrabiti sve što joj dođe pod ruku ako on postane nasilan.

“Imam nož u ladici pored kreveta”, navela je u poruci.

Obdukcija je pokazala da je Fitzgerald imao 22 ubodne rane. Tri su bile na predjelu vrata. Preostalih 19 bilo je na području prsnog koša.

Ova 27-godišnjakinja je na sudu rekla kako se ne radi o ubistvu. Tvrdi da je djelovala u samoodbrani.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare