Politika

Suljagić za Raport: Sakupljena gomila nikogovića na platnom spisku ljudskog smeća napravila ‘izvještaj’. Korisniji bi bio kao toalet papir

Jedanaestog jula obilježena je 26. godišnjica genocida u Srebrenici. Takozvana Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine Vlade RS objavila je novi fantazmagorčini izvještaj.

Nakon onog koji se odnosi na opsadu Sarajeva, odnosno navodno ‘ubijanje Srba u Sarajevu’, sad je na red došla Srebrenica. U suštini, cilj izvještaja je reletivizacija zločina, genocida i odgovornosti Vojske RS za monstruoznosti koje su počinjene.

Kontaktirali smo Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Potočari Srebrenica koji nam je kazao da se na jednoj strani nalazi rad Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, institucije koja je imala budžet od sto miliona dolara godišnje i desetine istražitelja, a na drugoj s koca i konopca sakupljena gomila nikogovića na platnom spisku ljudskog smeća koje tvrdi da porodice u mezarju u Memorijalnog centra Srebrenica pokopavaju prazne tabute.

“Stoga, moj komentar je da mi ne pada na um da komentarišem ovaj dokument. Hiljadu stranica ovog izvještaja bi mnogo svrsishodnije bilo potrošeno kao toalet papir. U smislu međunarodnog dometa i priznanja ovog izvještaja, mogao ga je isto tako potpisati i Savjet Mjesne zajednice Čeljigovići. Memorijalni centar Srebrenica ostaje posvećen radu na memorijalizaciji genocida nad Bošnjacima istočne Bosne i ne pada nam na um da ulazimo u javnu debatu sa ljudskim otpadom koji se potpisao pod ovaj tzv. izvještaj”, kazao nam je Suljagić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare