Suze čudesne Mikaele Shiffrin obišle svijet mikhaela shiffrin plače suze
Sport

Suze čudesne Mikaele Shiffrin obišle svijet. O tome nije godinama željela govoriti

Mikaela Shiffrin dominirala je nedjeljnim veleslalomom u Kranjskoj Gori i izjednačila rekord po broju pobjeda (82) u Svjetskom kupu sunarodnjakinje Lindsey Vonn. Inače suzdržanu američku superzvijezdu preplavile su emocije u cilju kada je ugledala broj 1 pored svog imena, vrištala je od oduševljenja, a zatim pala na koljena. Suze čudesne Mikaele Shiffrin obišle su svijet.

‘Ne mogu vjerovati’, rekla je Shiffrin nekoliko trenutaka nakon toga, uplakanih očiju. Zaplakala je nakon mjeseci, čak godina, odbijanja razgovora o lovu za ovim rekordom.

‘Bila sam tako nervozna za utrku, imam osip na licu jer sam bila tako nervozna. Ne znam zašto, možda malo i zbog 82. Stvarno sam željela dobro odskijati i jesam.’

Shiffrin je bila spektakularna u drugoj vožnji te je povećala svoju prednost na svakom od prva tri prolaza. Na kraju je pobijedila sa 77 stotinki prednosti.

‘Nadam se da ću jednog dana opet moći tako skijati. To je možda najbolja vožnja koju sam ikad napravila u veleslalomu’, rekla je.

Amerikanka je tako na impresivan način stigla do šeste pobjede u posljednjih sedam utrka i na kraju do magične brojke od 82 pobjede. Ova 27-godišnjakinja je sa 17 godina ostvarila svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu u decembru 2012. godine. Odvozila je samo 233 utrke da bi došla do 82 pobjede, što je trijumf svake 2,84 utrke.

Uporedimo to s drugom Amerikankom. Vonn je pobijedila u svojoj prvoj utrci (od 395) Svjetskog kupa s 20 godina, a posljednjoj s 33 godine, pobjeda svake 4,82 utrke. Vonn je pobijedila u 53 utrke Svjetskog kupa do sadašnje dobi Shiffrin i ostvarila još 29 pobjeda nakon toga.

Shiffrin će s još jednom pobjedom biti samostalna rekorderka ženskog skijanja te tri udaljena od apsolutnog rekorda u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tih 86 pobjeda u Svjetskom kupu koje je ostvario legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare