Politika

Sve se više špekulira o tome da se Dodik nije ni sastao s Putinom. Šta kaže njegov propagandista?

Cijeli jučerašnji dan špekuliralo se o tome je li predsjednik Rusije Vladimir Putin uopće primio Milorada Dodika, a od sinoć se špekulacije samo multipliciraju.

Naime, Dodikov sastanak s Putinom prvo je bio najavljen za prekjučer, pa je onda rečeno da će biti dan poslije, a jučer nije bilo nikakvih informacija dok Dodik navodno nije izašao iz Kabineta ruskog predsjednika i dao izjavu režimskoj RTRS.

Ono što je medije navelo na špekulacije jesu šture izjave Milorada Dodika o navodnoj podršci i razumjevanju Putina, a posebno to što nije bilo nikakve fotografije sa sastanka.

Pored toga, vijest nije objavljena ni na zvaničnoj stranici predsjednika Rusije.

Dodik je u svom intervjuu ponavljao fraze o podršci Rusije i razumjevanju Putina za njegove probleme i borbu u BiH, što je mogao dogovoriti i sa nekim portparolom Putina, a detalje i sočne komentare nije davao.

Pored toga, zanimljivo je da o sastanku SNSD nije izvijestio ni na svom vrlo aktivnom Twitter nalogu osim što su podijeljeni dijelovi intervjua za RTRS.

Kontaktirali smo Dodikovog savjentika za medije i čovjeka zaduženog za propagandu SNSD-a – Radovana Kovačevića.

“Ne znam šta se tu ima špekulirati. Dimitri Peskov, portparol Kremlja, rekao je da je sastanak bio. To su prenijeli i ruski mediji”, naveo je Kovačević.

Pitamo ga što nije bilo fotke sa sastanka?

“Ne znam, to morate njih pitati”, naveo je Kovačević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Sve se više špekulira o tome da se Dodik nije ni sastao s Putinom. Šta kaže njegov propagandista? - Cazin.BA
8 mjeseci

[…] Raport […]