Sport

Svjetsko prvenstvo: Nizozemski golman branio danas u Kataru, a morao plaćati mafiji u Italiji

Bivši golman Foggie Andries Noppert, koji je danas počeo za Nizozemsku protiv Senegala u okviru meča za Svjetsko prvenstvo, otkrio je u februaru da je morao “platiti mafiji” da mu vrati ukradeni automobil dok je igrao u Italiji.

Ovaj 28-godišnjak je proveo godinu i po u Foggii u Seriji B. Primio je 12 golova u osam nastupa između januara 2018. i juna 2019. godine.

Nizozemski selektor Louis van Gaal ne samo da ga je uvrstio u svoju ekipu od 26 igrača za Svjetsko prvenstvo, već je i golmana, najvišeg igrača u Kataru, postavio na gol u današnjoj prvoj pobjedi protiv Senegala (2:0).

Prošle februara, Noppert je govorio o svom vremenu provedenom u Italiji za ESPN. Priznao je da je platio mafiji da mu vrati ukradeni auto, prenosi Football Italia.

“Auto mi je ukraden, ali uspio sam ga vratiti od mafije”, rekao je on.

Tokom svog intervjua, on se također osvrnuo na “opći osjećaj nesigurnosti” koji je imao u svom bivšem klubu u Italiji.

Automobil je bio zapaljen nakon poraza. Napadači su koristili i eksplozivne naprave kako bi zastrašili gazdu kluba Franca Sannellu.

“Nismo mogli ići po gradu nakon poraz. UIltrasi su ispuhavali naše automobilske gume ili detonirali bombe u našim dvorištima”, rekao je on.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare