Sport

Svjetsko prvenstvo za rukometaše: Kraj za Crnogorce

Svjetsko prvenstvo za rukometaše igra se u Poljskoj i Švedskoj.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Poljske u Krakovu (20:27), u utakmici drugog kola glavne runde Svjetskog prvenstva.

Crnogorski rukometaši večerašnjim porazom ostali su bez šansi za treće mjesto u grupi i prilike da se bore za plasman na Olimpijske igre. Odranije su bez šansi za prolaz u četvrtfinale.

Crnogorska selekcija, oslabljena neigranjem Miloša Božovića i Stevana Vujovića, podbacila je u napadu. U prvom dijelu je odigrala možda i najslabije prvo poluvrijeme na šampionatu.

Prvi gol postigla je u sedmom, a svega tri za 15 minuta igre.

U 27. minutu, Crna Gora je stigla do prvog i jedinog izjednačenja (8:8). Do kraja poluvremena Poljska je, nakon probijanja Vaska Ševaljevića i izgubljene lopte Miodraga Ćorsovića, golom Simona Šićka stekla prednost od tri gola (11:8).

Prednost je, nakon tri vezana gola, iznosila šest (16:10) u 37. minutu. U 43. razlika se povećala na sedam (20:13). Praktično je Poljska već tada riješila pitanje pobjednika.

U poljskoj selekciji, na čijem se golu istakao Mateuš Kornjecki sa 17 odbrana, najefikasniji je bio Pjotr Jedraščik sa šest golova. Jedan manje postigao je Simon Šićko.

U crnogorskoj reprezentaciji najefikasniji je bio Miloš Vujović sa šest golova. Radojica Čepić je postigao četiri. Po gol manje imali su Branko Vujović i Vuk Lazović.

Crnu Goru u posljednjem kolu SP-a u nedjelju čeka duel sa Slovenijom.