Vijesti

Tegeltija razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Norveške: Svi detalji sastanka

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH Olavom Rajnertsenom.

 Tegeltija je izrazio zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima koji su izrazito prijateljski i bez otvorenih pitanja. Napomenuo je da treba uložiti dodatni napor kako bi se poboljšala izrazito niska vanjskotrgovinska razmjena i otvorio prostor za povećanje norveških investicija u Bosnu i Hercegovinu.

Izrazio je nadu da će prošlogodišnje otvaranje NBBA (Norvegian Bosnian Business Association) poslovnog udruženja značajno unaprijediti sveukupne ekonomske odnose dvije zemlje.

Predsjedavajući Tegeltija je upoznao ambasadora Rajnertsena sa procesom evropskih integracija i političkom situacijom u zemlji. Rekao je da je BiH uradila dovoljan broj mjera kako bi se proces evropskih integracija kvalifikovao uspješnim, te da BiH meritorno zaslužuje kandidatski status. Dodao je da bi status kandidata bila dobra poruka građanima BiH da Evropska unija računa na Bosnu i Hercegovinu.

 Tegeltija je zahvalio Vladi Norveške na pomoći u ekonomskom i političkom oporavku BiH kroz mnoge projekte razvojne saradnje, a posebno je istakao zahvalnost na norveškoj pomoći i podršci u reformi javne uprave i pravosuđa, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare